Team Gold met Sanne in 't Hof, Johan de Wit en Miho Tagaki

Hoe bereid je je voor op een NK?

Hoe bereid je je voor op een NK? Dit weekend komt Sanne in ’t Hof in actie op de schaatsbaan in Thialf. Het is een belangrijk weekend, want de drie beste schaatsers mogen Nederland vertegenwoordigen op het WK afstanden in Calgary. Sanne komt dit weekend twee keer in actie: op vrijdag op de 3000 meter en op zaterdag op de 5000 meter. We waren benieuwd hoe Sanne en Johan zich voorbereiden op zo’n belangrijk toernooi en vroegen het aan Johan:

”Vanaf donderdag 28 december staan de NK afstanden op de kalender. Drie dagen hard schaatsen en na het zien van de uitslag worden er allerlei selecties bekendgemaakt. Voor Sanne staan op vrijdag 29 en zaterdag 30 december haar wedstrijden op het programma. Vrijdag de 3km en zaterdag de 5km. Als mensen ons aan het einde van de zomer hadden gevraagd wat het doel was voor deze winter, dan zou het antwoord “goud op de 5km tijdens het WK afstanden in Calgary” zijn geweest.

Nadat ruim een week geleden bekend was geworden dat Sanne al vanaf half oktober rond schaatst met een scheenbeenbreuk en het voor ons eindelijk duidelijker werd wat er aan de hand was, lijkt het ook met Sanne weer beter te gaan. De breuk kwam aan het licht tijdens een controle en op de foto’s was te zien dat de breuk aan het herstellen was. Dit was ook wat Sanne zelf al een beetje voelde. Ze heeft na de World Cup in Polen besloten om een week te gaan fietsen in de zon en heeft de laatste 1,5 week in Heerenveen op het ijs gestaan. Langzaam komt de oude Sanne weer terug.

Vanaf morgen mag ze weer racen en voor haar staan plaatsing voor het EK afstanden op de 3km en plaatsing voor het WK afstanden 3km/5km op het menu. Met de voorbereiding die ze heeft gehad wordt dit realistisch gezien een moeilijke klus. Echter kun je het altijd proberen. Sanne heeft een bijzonder sterke kop en gaat alles geven. Na de finish zullen we zien wat het waard is. Mocht ze zich plaatsen, dan heeft ze 1,5 maand om zich voor te bereiden op het WK. Dat zou geweldig zijn, want dan heeft ze ruim de tijd om op volle sterkte te komen. We gaan het zien!! We hebben er in ieder geval heel veel zin in!!!!”

Meer weten over Sanne en de scheenbeenbreuk? Lees dan ook dit artikel of meer lezen over onze sponsoring van Team Gold? Lees dan dit artikel.

Niet de makkelijkste voorbereiding voor Sanne dus, wij zijn trots op het doorzettingsvermogen van Sanne en laten ons inspireren door haar. Veel succes voor Sanne en de andere leden van Team Gold dit weekend.

Sanne in 't Hof schaatsend in Thialf

HEERENVEEN, NETHERLANDS – OCTOBER 29: Sanne in ’t Hof competing on the Women’s 5000m during the Speed Skating WCQT on October 29, 2023 in Heerenveen,

Leuk artikel? Deel hem dan!

 

× Hoe kan ik je helpen?