Blog banner

In de krapte van de arbeidsmarkt kan het lastig zijn om goede kandidaten aan boord te krijgen. Hoe pakken bedrijven dit probleem aan en wanneer schakelen zij een bureau in? We zijn in gesprek gegaan met Anne Ruth Wichers, HR Advisor bij Vaanster. Daar hadden ze door een reorganisatie binnen hun afdeling Finance, meerdere vacatures openstaan.

In 2000 is Vaanster opgericht met de missie om voor aansprekende vastgoedprojecten de duurzame energievoorzieningen te ontwikkelen, te financieren en te exploiteren. Betrouwbaar, onafhankelijk en een tikje eigenzinnig, dat zijn de kernwaarden waar ze voor staan. Klinkt als een mooi bedrijf om voor te werken, maar ook zij hadden moeite met nieuwe medewerkers vinden.

Vaanster besloot al eerder een bureau in te schakelen om de vacatures uit te zetten, maar hier kwam geen resultaat uit, mede doordat Vaanster geen klik voelde met het bedrijf. Dit vindt Vaanster juist belangrijk, omdat je dan pas begrijpt welk type mensen je moet zoeken. Begin 2022 kwam Vaanster met Proud People in contact door het netwerk van Alwin Groen, de CFO van Vaanster. Aangezien zij bezig waren met een reorganisatie, stonden er meerdere vacatures open en waren ze nog zoekende hoe een rol precies ingevuld moest worden. Proud People is langsgegaan bij Vaanster en in gesprek geraakt met Anne Ruth Wichers en Alwin Groen.

‘Met Proud People was er een goede klik, ze luisteren goed en stellen de juiste vragen om te weten wat wij nodig hebben.’

De toegevoegde waarde van een bureau ligt voor hen bij de voorselectie die wij maken. Passen mensen bij de organisatie en beschikken zij over de juiste kennis die je nodig hebt voor het werk. ‘Met Proud People was er een goede klik, ze luisteren goed en stellen de juiste vragen om te weten wat wij nodig hebben.’ aldus Anne Ruth.

Buiten de voorselectie die Proud People maakt, voor zowel kandidaat als bedrijf om te kijken of er een klik is, denken we ook graag mee in de rest van het proces. We doen ons best altijd zo snel mogelijk te schakelen en willen het beste voor beide partijen. Ondertussen zijn er twee nieuwe werknemers gestart via Proud People. Door de fijne samenwerking en de groei van Vaanster kijken we nu al uit naar alle volgende rollen die wij mogen vervullen!

Plan een afspraak

Leuk artikel? Deel hem dan!

× Hoe kan ik je helpen?