Blog banner

Dag van (werk) geluk 2024

Op 20 maart 2024 vieren we de Internationale Dag van Geluk, ingesteld door de Verenigde Naties op 28 juni 2012 op advies van Jayme Illien. Deze dag staat in het teken van het vieren van geluk over de hele wereld. Pharrell Williams bracht in 2014 bijvoorbeeld een videoclip van 24 uur uit om dit te benadrukken. Geluk is niet alleen belangrijk in ons dagelijks leven, maar ook op het werk. Gemiddeld besteden Nederlandse mannen 69.000 uur en Nederlandse vrouwen 44.000 uur aan werk (Rabobank), wat een groot deel van ons leven vertegenwoordigt. Maar hoe kunnen we werkgeluk ervaren?

Wat is werkgeluk?

Werkgeluk houdt in dat er een balans is tussen tevredenheid, vreugde en een goede match op het werk. Het betekent enthousiast en gemotiveerd zijn, maar ook een prettige werkomgeving hebben met leuke collega’s en uitdagingen binnen je vakgebied.

Dat klinkt allemaal logisch, toch? Toch geeft 20% van de Nederlanders volgens cijfers van NewCom hun werkgeluk een zes of lager. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de werk-privébalans en de mate van match met het werk.

De werk-privé balans

We zien dat deze balans steeds belangrijker wordt, vooral sinds de pandemie. Steeds meer mensen waarderen de mogelijkheid om thuis te werken, wat zorgt voor meer werkplezier. Het is essentieel voor werknemers om deze vrijheid te ervaren van de bedrijven waar ze voor werken. Bedrijven moeten hun werknemers die vrijheid bieden om zo werkgeluk te bevorderen.

In een eerdere blog hebben we al geschreven over verschillende werktijden. Waar vroeger 09:00-17:00 de standaard was, zien we nu steeds flexibelere werktijden, wat ook bijdraagt aan het werkplezier van werknemers.

De nieuwe generatie Z hecht veel waarde aan een gezonde werk-privébalans, meer dan voorgaande generaties. Ze streven naar flexibele werkschema’s, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en betekenisvolle relaties. Dit weerspiegelt een groeiende erkenning van het belang van welzijn en geluk in alle aspecten van het leven, en het beïnvloedt aanzienlijk de moderne arbeidscultuur.

De match op werk

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar hoe bepaal je eigenlijk of een bedrijf echt bij je past? Tijdens een sollicitatiegesprek krijg je vaak slechts een beknopt beeld van wat het bedrijf te bieden heeft. Het kan soms een uitdaging zijn om dit oppervlakkige inzicht te analyseren en te begrijpen hoe het van invloed is op jouw professionele toekomst.

Bij Proud People nemen we deze uitdaging serieus door kandidaten en bedrijven te matchen op basis van hun kernwaarden. We geloven dat een sterke match op dit niveau essentieel is voor duurzaam werkplezier en succes op lange termijn. Door de waarden van een kandidaat nauwkeurig af te stemmen op die van een bedrijf, creëren we een relatie tussen beide partijen.

Deze aanpak gaat verder dan alleen het matchen van vaardigheden en ervaring; het gaat om het creëren van  een ondersteunende werkomgeving waarin werknemers kunnen bijdragen aan de groei en het succes van het bedrijf. Door deze match streven we ernaar om niet alleen banen te vervullen, maar om carrières op te bouwen waar zowel kandidaat al bedrijf op de lange termijn van profiteren.

Weet je niet precies wat je kernwaarden zijn? Laat een van onze recruiters je helpen.
Of neem direct contact op!

Tot slot

Laten we op de Internationale Dag van het Werkgeluk 2024 reflecteren op wat werkgeluk voor ons betekent en hoe we het kunnen bereiken. Of het nu gaat om het vinden van een betere balans, het zoeken naar een bedrijf dat onze kernwaarden deelt, of het omarmen van flexibiliteit en uitdaging. Laten we samen streven naar een wereld waarin iedereen de vreugde en voldoening van werkgeluk kan ervaren.

 

Zijaanzicht twee dames met een kop koffie in gesprek met elkaar

 

 

 

DNA van het Recruitment bureau finance

Deel dit bericht!

× Hoe kan ik je helpen?